POLÍTICA
- Redacció / Bellaguarda

Olegari Alberich relleva Jaume Masip a l'alcaldia de Bellaguarda

El fins ara alcalde plega a l'haver-se jubilat de la feina. El relleu ja estava acordat a l'inici del mandat i també suposa l'entrada de Marc Freixinet com a nou regidor.

(foto: R. Pujol)

Olegari Alberich, fins ara tinent d’alcalde de Bellaguarda, va rellevar divendres 14 de febrer en un ple municipal a Jaume Masip (JxCat), que plega després de cinc anys al capdavant del consistori. Segons el mateix Alberich, ja estava acordat a l’inici del mandat que es faria el relleu quan Masip es jubilés de la feina, tot i que la idea era que fos una mica més endavant; finalment, Masip ha tingut l’opció de jubilar-se abans i això hauria precipitat el canvi.

Masip va ser cap de llista per primera vegada el 2015, tot i que anteriorment havia estat regidor al govern de l’històric Josep Ramon Mateu. Olegari Alberich, que també era regidor des del 2015, és de l’any passat vicepresident tercer del Consell Comarcal de les Garrigues. De moment, fins l’arribada de les credencials, és alcalde en funcions.

Amb el relleu d’ara a l’alcaldia, Adrià Martin, que anava en tercer lloc a la candidatura, passarà a ser nou tinent d’alcalde i entrarà un nou regidor, Marc Freixinet. El govern, format per cinc membres de JxCat, el completen Ramon Xavier Vidal i Josefina Monné. IxB-AM hi té dos regidors, Mario Pujol i Joana Aran.