AGRICULTURA
- Redacció / Bellaguarda

L'oli i la tòfona, protagonistes a Bellaguarda

L'Ajuntament i la cooperativa organitzen aquest diumenge la primera mostra gastronòmica centrada en els dos productes.

L'Ajuntament i la cooperativa de Bellaguarda organitzen el diumenge 23 de febrer la primera Mostra Gastronòmica de l'Oli i de la Tòfona, que comptarà amb un mercat de productes de proximitat i un espai de cuina on participaran cuiners de renom i es presentaran novetats en productes de proximitat. Bellaguarda va ser dels primers pobles de les Garrigues on alguns pagesos, a més de les olives, van apostar també pel cultiu de la tòfona.

La jornada començarà amb un esmorzar a la cooperativa i visita de les instal·lacions, seguida d’una visita guiada a una finca de tòfones i demostració de gossos tofonaires. A 2/4 d’11 es farà la inauguració oficial i, seguidament, els productors locals de tòfona presentaran aquest fong i el cuiner Jordi Pallàs, del restaurant Aimia, farà una demostració gastronòmica relacionada. A les 12 hi haurà un taller infantil d’allioli, a 2/4 d’1 presentació dels olis de Bellaguarda i demostració gastronòmica amb Lluís Bonillo, de l’Aula Gastronòmica de Lleida i a 2/4 de 2 presentació i degustació de licors de Bellaguarda. Prèviament, a partir de les 12, hi haurà un vermut musical amb tastets de cuina de proximitat.

El mercat de productes de proximitat serà durant tot el matí a la sala polivalent i el restaurant Cal Ferran i el bar Cal Ros oferiran un menú gastronòmic de l’oli i la tòfona.