AIGUATS
- Redacció / El Vilosell , Juneda

'Riuada solidària' al Vilosell i a Juneda

Primers actes en el marc de la campanya per conèixer l'entorn, sensibilitzar sobre els aiguats i recaptar fons pels damnificats.

(foto: Xavi Minguella)

Els impulsors de la campanya solidària amb els afectats pels aiguats a la comarca fan una crida a participar a les activitats que s’han organitzat aquest cap de setmana al Vilosell i a Juneda. Al Vilosell, la nova associació de defensa del patrimoni natural Set de Tosca ha preparat unes jornades de divulgació pel dissabte 22 i el diumenge 23, en què es donarà a conéixer l’efecte de les riuades a la part alta dels rius Gorgs i Set amb una ruta guiada, s’explicaran els elements patrimonials que han quedat al descobert i se sensibilitzarà els assistents de la importància de respectar els rius. Al finalitzar la jornada es recolliran donatius voluntaris per a ser destinats als afectats dels aiguats. A la plaça Sant Sebastià es farà un vermut on també es podran fer aportacions. La ruta sortirà de la mateixa plaça a 2/4 de 10 del matí, tant el dissabte com el diumenge i cal portar calçat de senderisme, roba còmoda, esmorzar i aigua.

Per la seva banda, a Juneda també es farà el dissabte una activitat sota el paraigua de “Riuada solidària”. En aquest cas, l’associació La Banqueta i l’Ajuntament convoquen una sessió de recollida de brossa acumulada pels aiguats a l’entorn de la Femosa, on hi ha els antics rentadors, un punt on el cabal d’aigua, tant a l’octubre com al gener, va agafar desenes de metres d’amplada. La jornada es preveu que duri de 10 del matí a 1 del migdia i finalitzarà amb una explicació de la història del Molí de Baix i un vermut.