COMARCA
- Les Borges Blanques

Reunió de tres entitats de les Garrigues amb Regsega per les obres a l'espai dels Bessons

Demà dissabte, 5 de febrer, tindrà lloc, al Centre Cívic de les Borges Blanques, una reunió de representants de les entitats Associació de Defensa del Patrimoni Natural “La Banqueta”, el Centre Excursionista Borges-Garrigues i l’Ateneu Popular Garriguenc amb responsables de l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya Regsega, encarregada de l’execució de la concentració parcel·lària i de la construcció de les obres de la xarxa de regadiu del Sistema Segarra-Garrigues.

Arran del comunicat conjunt que les tres entitats van emetre el 25 de gener, en què mostraven la seva preocupació per tal com s’estaven duent a terme les obres del canal, els representants de Regsega es van oferir a mantenir una reunió per abordar l’assumpte. Així es preveu que l‘empresa expliqui avui a les entitats les mesures que té previstes quant al pla de vigilància ambiental de les obres de construcció d’una bassa de regulació al sector conegut com el Pla del Pepe – Pla de la Caseta, just al límit de l’espai natural protegit i a menys de 200 metres del turó dels Bessons, així com d’una canonada que travessarà aquest espai protegit.

Per la seva banda, les tres entitats presentaran a Regsega un document consensuat en què es detallen una sèrie de mesures per minimitzar l’impacte ambiental en un espai, el dels Bessons, qualificat d’Espai Natural Protegit, de Lloc d’Interès Comunitari i inclòs dins la Xarxa Natura 2000 i ZEPA. Finalment, es farà una visita a la zona per avaluar, in situ, la magnitud de l’assumpte.

Així mateix, cal recordar que aquestes mateixes entitats ja van presentar al·legacions al projecte en aquest mateix sentit ara fa un any i per les quals encara no han obtingut resposta, mentre les obres es continuen executant.