COMARCA
- ACN / Les Borges Blanques

Quatre detinguts a Barcelona acusats de robar a cases de les Borges, entre altres poblacions

La investigació ha acreditat que també havien comès robatoris al Vendrell i Canyelles (Garraf), Sant Julià de Vilatorta i Espinelves (Osona) i Navàs (Bages).

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat als robatoris en domicilis d'arreu de Catalunya, alguns dels quals a les Borges Blanques. Els quatre detinguts, tres ja a presó, entraven als habitatges després de trencar portes o finestres de cases situades en zones aïllades. Actuaven al vespre, després d'assegurar-se que la casa estava buida, i s'emportaven diners, joies i dispositius electrònics. Els Mossos atribueixen als detinguts, tres homes i una dona, deu robatoris amb força. Segons fonts policials, l'organització era itinerant i estava formada per cinc persones que rastrejaven el territori buscant cases en poblacions allunyades des les zones més poblades.

Segons els Mossos, els acusats triaven les cases amb les portes i finestres més exposades i fàcils de rebentar i actuaven entre les set i les nou del vespre. Es preparaven amb guants, gorres i mocadors i utilitzaven un tornavís per fracturar la porta o la finestra més vulnerable. Per desplaçar-se utilitzaven documentació falsa per posar vehicles a nom de tercers a través d'una gestoria. Així, si algú veia la matrícula no se'ls podia relacionar, expliquen els Mossos.Els arrestats venien els objectes robats en establiments especialitzats en compravenda d'or i joies i també a receptadors perquè els introduïssin al mercat il·lícit. La investigació ha acreditat que, a més de les Borges, els arrestats havien comès robatoris al Vendrell i Canyelles (Garraf), Sant Julià de Vilatorta i Espinelves (Osona) i Navàs (Bages).

Les detencions van ser el 26 de febrer. Els Mossos van fer dues entrades en domicilis de Barcelona, on es van arrestar tres homes. Es van intervenir joies, diners en metàl·lic, guants, mocadors i bufs. En paral·lel, es va fer una inspecció d'un local on el líder de la banda i la seva parella venien objectes robats. Els agents van poder recuperar dos anells, tres jocs d'arracades, quatre cadenes d'or i una polsera.

L'anàlisi de la documentació intervinguda ha posat de relleu que la falsificaven per transitar per diversos països europeus sense despertar sospites, el que fa suposar que la seva activitat delictiva no es limitava exclusivament a Catalunya. Els tres homes van ingressar a presó, mentre que la dona va quedar en llibertat amb càrrecs. No es descarten més detencions