SERVEIS
- Redacció

S'organitzen grups de voluntaris a alguns pobles per ajudar la gent gran o persones amb patologies

En algun cas es tracta de grups de joves del municipi i en altres s'ofereix el servei des de l'Ajuntament.

(foto: arxiu)

La recomanació de sortir de casa el mínim imprescindible i la major vulnerabilitat de persones d’edat avançada o amb patologies prèvies davant el coronavirus Covid-19 ha fet que en alguns pobles garriguencs hagin començat a sorgir grups de voluntaris que s’ofereixen a portar-los allò que necessitin, com menjar o medicaments, per evitar que hagin de sortir de casa.

A Torregrossa, per exemple, un grup de joves de la localitat ha posat un telèfon a disposició per fer aquest tipus de servei gratuïtament. A la Granadella, el consitori treballa en habilitar un grup de voluntaris per aquestes tasques i a les Borges, tant els Bombers voluntaris del parc de la localitat en primera instància com l’Ajuntament poc després s’han ofert per ajudar la gent gran i altres col·lectius vulnerables al coronavirus. 

A l’Albagés, l’Ajuntament està fent un llistat de voluntaris per actuacions d’emergència, per al qual cal omplir un formulari. A Alfés és el mateix Ajuntament el que s’ha ofert a ajudar les persones que ho necessitin. A pobles com Granyena o Puiggròs, la botiga de queviures ha obert també l’opció de portar la compra a domicili.