SERVEIS
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges manté la suspensió del mercat setmanal

Malgrat que l'estat d'alarma no ho prohibeix i el decret de la Generalitat el divendres en què demanava que es garantís la venda de productes frescos a l'aire lliure.

(foto: arxiu)

El mercat setmanal de les Borges, almenys el de demà dimarts, no es farà. Així ho han confirmat fonts municipals, que es remeten al ban d’alcaldia decretat el divendres en què, entre altres mesures, se suspenia aquesta activitat que a la capital garriguenca se celebra habitualment els dimatrs i els dissabtes.

La mateixa mesura s’havia adoptat entre dijous i divendres a altres municipis de Catalunya i els sindicats Unió de Pagesos i JARC van criticar la decisió, ja que veien contradictori que els supermercats es mantinguessin oberts mentre es prohibia la venda de producte fresc a l’aire lliure. Finalment, la Generalitat va emetre el mateix divendres un decret en què demanava que es garantís la venda de productes alimentaris frescos als mercats, respectant, això sí, les distàncies de seguretat.

L’endemà dissabte, el Consell de Ministres decretava l’estat d’alarma arreu d’Espanya, que suspèn l’obertura al públic de locals i establiments minoristes, excepte els d’alimentació, begudes, productes i bens de primera necessitat, però no especifica si els mercats no sedentaris de producte fresc queden inclosos o no. De fet, ahir diumenge es va celebrar el de Balaguer, només amb parades de fruita i verdura.