SALUT
- Redacció

L'Ateneu Garriguenc promou la compra compartida d'una impressora 3D per fer mascaretes i pantalles de protecció

L’entitat engega una campanya online de recaptació de fons per contribuir a reduir la falta de material a centres mèdics i residències de la comarca.

(foto: Bcn3D)

L’Ateneu Popular Garriguenc ha activat aquest dimecres una campanya per recaptar fons a partir d’aportacions particulars que permetin comprar una impressora 3D amb la qual fabricar pantalles de protecció, protectors per a manetes de portes i mascaretes, entre altres elements, per a centres de salut i residències de la comarca. La suma a què es vol arribar és de 5.500 euros, dels quals 4.800 corresponen a l’aparell, 500 a consumibles, pantalles transparents, gomes i similars i uns 200 de comissions bancàries.

La iniciativa, canalitzada a través del web gofundme.com, neix de l’escassedat de material d’aquest tipus que, segons els impulsors, els han manifestat els professionals de diversos centres de les Garrigues. “La falta de material al centres mèdics i residències de la comarca comença a ser notable. Als nostres professionals els costa cada vegada més fer la seva feina de manera correcta i segura”, afirmen.

L’Ateneu explica que, abans de fer pública la campanya, s’ha posat en contacte amb un grup de makers (comunitats de dissenyadors i fabricants en xarxa) que ja estaria treballant amb el departament de Salut de la Generalitat i els hauria recomanat la impressora SigmaX19.