ECONOMIA
- Redacció

La crisi multiplica el nombre de famílies amb necessitats que han de recórrer a Creu Roja o Càritas

Les entitats demanen voluntaris, sobretot joves, ja que la major part dels que tenien fins ara eren gent gran, un col·lectiu de risc.

(foto: Creu Roja Garrigues)

La crisi afecta econòmicament quasi totes les capes de la societat, que han vist disminuir ingressos. En conseqüència, la situació ha abocat els que ja els tenien molt baixos a haver de recórrer a entitats assistencials per cobrir necessitats bàsiques. Així ho han notat Creu Roja les Garrigues i Càritas de les Borges que, en coordinació amb els serveis socials del Consell, estan atenent usuaris que no tenien abans. En el cas de Creu Roja, el volum triplicaria l'habitual. "Hi ha gent que s'ha quedat sense feina o altres que completaven la renda garantida mínima amb petites feines esporàdiques que ara no poden fer", explica Laia Arbós, coordinadora de l'entitat a la comarca.

La implicació del grup de voluntaris que coordina l'Ajuntament de les Borges ha pal·liat bona part de les necessitats de mà d'obra de les entitats, però l'augment de feina es preveu que s'allargui. "Falten ara i falten, sobretot, al llarg de l'any", diu M. Teresa Monter, presidenta de Càritas a les Borges. Arbós ho corrobora: "Hi ha por pel coronavirus, però el que vindrà serà dur".