CORONAVIRUS
- Arbeca , Castelldans , Juncosa , Juneda , Les Borges Blanques , Llardecans

El FC Borges, el FS Borges i el FS Juneda, campions de lliga

La FCF ha pres la decisió de finalitzar totes les lligues que organitza, tant de futbol com futbol sala. Ara obrirà un període de consultes amb els clubs per definir la configuració de les lligues la temporada vinent.

Imatge de la plantilla del FCBorges, després de la darrera victòria (5-0) d'aquesta temporada davant el Palau d'Anglesola. FOTO:FCBorges

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha decidit aquest migdia finalitzar totes les lligues que organitza, tant de futbol com futbol sala, després de reunir-se telemàticament la seva junta directiva. Això significa que el FC Borges s'ha proclamat campió del grup 5 de Segona Catalana, ja que és la posició que ocupava abans de la suspensió provisional de l'activitat esportiva, el 14 de març. També s'han erigit com a vencedors dels campionats de futbol sala provincials, el FS Borges, que abans de l'aturada encapçalava la classificació del grup 9 de Segona i el FS Juneda, que era primer al grup 17 de Tercera.

Ara, la FCF obrirà un període de consultes amb els clubs per tal de consensuar la millor fórmula quant als ascensos i descensos de categoria o, fins i tot, la possible nul·litat de la temporada, que deixaria sense efecte les posicions finals aconseguides pels equips.

La decisió definitiva, a més de ratificar o no l'ascens de borgencs i junedencs, pot afectar altres clubs de futbol de la comarca, com l'Arbeca i l'Albagés, que ocupaven les dues darreres posicions del grup 13 de Tercera Catalana i el Castelldans, que es mantenia a la tercera plaça, amb dret a ascens, del grup 21 de Quarta Catalana.

També serà molt important la decisió final per alguns dels clubs de futbol sala garriguencs; el Rajolí d'Or de Llardecans anava penúltim al grup 5 de Primera Divisió, el FS Juncosa ocupava la darrera plaça del grup 11 de Segona, i l'Arbeca era penúltim del grup 17 de Tercera.

Aquest és el comunicat facilitat per la FCF un cop presa l'esmentada decisió:

La Federació Catalana de Futbol ha celebrat aquest dijous la reunió telemàtica de la Junta Directiva corresponent al mes d'abril, amb els següents acords:

Donar per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019-2020 que depenen de l'FCF, en les modalitats de futbol, futbol sala i futbol platja, atesa la recomanació emesa en el dia d'avui per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, a proposta de la Mesa Sectorial de l'Esport de Catalunya.

 

Obrir al llarg de les properes setmanes una consulta entre els clubs catalans per conèixer la seva opinió sobre la conclusió dels campionats, abans d'adoptar una resolució de forma posterior.


Continuar amb l'estudi i confecció del programa econòmic de congelació i reducció temporal de les quotes federatives a clubs i federats de cara a la pròxima temporada 2020-2021, així com d'ajut a la tresoreria dels clubs. La presentació d'aquest paquet de mesures compensatòries es realitzarà en l'Assemblea General de l'FCF, i en el supòsit que no es pugui celebrar en les dates habituals en motiu de la situació a causa de la Covid-19, es donarà a conèixer amb anterioritat a l'inici de les competicions.