CORONAVIRUS
- Les Borges Blanques

La residència de les Borges es manté lliure de Covid

El passat dimecres 13 de maig es van realitzar proves PCR a tots els residents i treballadors del centre, on no es va detectar cap positiu per Coronavirus.

Un cop engegat el procés de desconfinament, els residents han pogut rebre visites de familiars i s'han reiniciat les activitats. FOTO: RALG

Ni un sol cas de Coronavirus a la residència assistida Les Garrigues, de les Borges Blanques. Les proves PCR a què es van sotmetre els 56 residents i 45 treballadors del centre el passat dimecres 13 de maig han acabat determinant que cap d'ells està afectat pel Coronavirus.

Tal com explica la directora de la residència, Montse Aixalà, els resultats de les proves, emmarcades en el projecte de testeig massiu 'Orfeu', desenvolupat per la Generalitat, no han determinat cap positiu per Covid-19 al centre de la capital garriguenca. "Ahir dimarts vam rebre els resultats i no podien ser millors: tot negatiu" diu Aixalà.

Quan es va produir l'esclat de la pandèmia arreu del país, a mitjans de març, els responsables de la residència borgenca van decidir sectoritzar l'espai, de manera que a cada planta hi hagués un menjador, una sala d'estar, uns vestidors pel personal, etc. A principis d'abril, a més, es va decidir confinar els interns a les habitacions, de les quals no sortien; una situació que gradualment s'ha anat relaxant a mesura que ha anat avançant el procés de desconfinament.