COMARCA
- Redacció / Les Borges Blanques

Les ITV caducades durant l'estat d'alarma mantenen la pròrroga tot i estar obertes les estacions

Les estacions de revisió, com la de les Borges Blanques, han reobert aquesta setmana i reben una allau de clients, a bona part dels quals no els cal passar ara el procés.

(foto: X.A.)

Els permisos d’ITV que han caducat durant l’estat d’alarma, és a dir, del 14 de març cap aquí, no és necessari que vagin de manera immediata a passar la revisió, ja que l’estat d’alarma encara és vigent i, per tant, es manté la pròrroga. Les estacions de la inspecció tècnica de vehicles (ITV), com la de les Borges Blanques, han reobert al públic aquesta setmana i s’han trobat una allau de clients, fruit de dos mesos de tancament en què s’han acumulat visites pendents. D’aquestes, però, n’hi ha que poden continuar circulant amb el permís caducat, les que els vencia a partir del 14 de març, de manera que si eviten anar-hi aquests dies ajudaran a esponjar les revisions.

Aquells que el tenien caducat abans del 14 de març, en canvi, i han de fer servir el vehicle, sí que és necessari que hi vagin, sempre amb cita prèvia. Fonts de l’empresa amb seu a les Borges expliquen, però, que aquests primers dies es prioritzen vehicles de mercaderies com camions i furgonetes, “els que han seguit treballant durant l’estat d’alarma”, i de serveis d’emergències, com ambulàncies o Bombers, cas que encara no s’ha donat a la capital garriguenca.

Igualment, quan acabi l’estat d’alarma, hi haurà encara un marge extra per poder passar la revisió, consistent en 30 dies de base més un seguit de quinzenes en funció de la data de caducitat. Així, si un permís caducava durant la primera setmana posterior al 14 de març tindrà 30 dies més una quinzena, si caducava durant la segona setmana tindrà 30 dies més dues quinzenes (dos mesos en total) i així successivament.

Tot i poder continuar circulant i poder estalviar-se, de moment, la inspecció, als vehicles que els ha caducat durant l'estat d'alarma se'ls mantindrà la data de caducitat original, és a dir, si caducava al mes d'abril i l'acaben passant al setembre, la següent tocarà a l’abril del 2021 i no al setembre del 2021, en cas de revisió anual; i el mateix en les de sis mesos o la resta.