CORONAVIRUS
- L'Albagés , Torrebesses

L'Albagés no obrirà les piscines municipals aquest estiu

La decisió s’ha pres després que en l’enquesta feta als veïns guanyés l’opció de no obrir-les. L’ajuntament de Torrebesses també farà consulta, un cop es conegui el protocol de seguretat corresponent. 

FOTO: Ajuntament de l'Albagés.

L'ajuntament de l'Albagés ha decidit no obrir les piscines municipals durant aquest estiu ni licitar el servei de bar del mateix recinte. També ha anunciat que destinarà el pressupost corresponent a tasques de manteniment a les piscines i altres actuacions a la via pública del municipi.

La decisió s'ha pres després d'analitzar els resultats de l'enquesta que l'equip de govern ha anat realitzant entre els veïns en les darreres setmanes i on l'opció majoritària ha estat deixar tancades les piscines durant aquesta temporada. Segons fonts del consistori, en les enquestes per via telefònica, on l'ajuntament ha anat realitzant una trucada per saber el sentit del vot de les 99 cases on habiten veïns del poble, un total de 64 cases (65%) han emès un vot negatiu, 26 (26%) han optat per un vot afirmatiu (11 de les quals han dit que només contemplarien l'obertura si els únics usuaris fossin gent del mateix poble) i en 9 cases (9%) o no han contestat o han declinat votar.

Pel que fa a l'enquesta per via digital, realitzada a través de l'app eBando i les xarxes socials del consistori, s'han comptabilitzat 76 vots vàlids. A la pregunta "Està d'acord que l'Ajuntament de l'Albagés obri les piscines Municipals la temporada 2020?", un total de 42 persones (55%) s'han decantat pel no, fins a 31 participants (41%) han votat pel Si i els 3 restants (4%) han decidit no contestar. A la segona pregunta, "En cas que les piscines s'obrin perquè la llei i la majoria del poble hi està d'acord... Es trauria l'abonament?" fins a 47 votants (62%) han optat pel No, i 29 (38%) han votat afirmativament.

Així, veient que tant en les consultes telefòniques com en l'àmbit digital s'imposava de forma clara l'opció del no, l'equip de govern ha decidit no obrir enguany el recinte. A més, després de diverses reunions internes, els membres de l'ajuntament afirmen que "no es pot garantir al màxim la seguretat dels nostres veïns i veïnes". Això sí, en el comunicat oficial s'apunta que, si l'emergència sanitària ho permet, durant l'estiu s'organitzaran diverses "activitats refrescants".

També s'ha anunciat que la part del pressupost d'enguany que s'havia de destinar al funcionament de les piscines servirà per fer un manteniment al mateix recinte, a més de sufragar altres actuacions en carrers i clavegueram. En el comunicat, l'ajuntament expressa "molta pena i disgust" per la decisió presa i clouen anunciant que celebraran totes les decisions que prenguin la resta de municipis.

Torrebesses també farà consulta

Seguint el rastre de l'Albagés, l'ajuntament de Torrebesses també ha anunciat que realitzarà una consulta entre els veïns sobre la necessitat de tenir obertes les piscines aquest estiu. L'enquesta es realitzarà un cop s'estableixi un protocol de seguretat que contempli les casuístiques de l'activitat.

En aquest sentit, el Consell d'Alcaldies del Segrià, comarca on administrativament s'hi adscriuen els pobles de les Garrigues Històriques, va anunciar el passat 29 de maig, consensuar un protocol d'actuació a les piscines municipals "per seguir tots les mateixes normes i evitar així greuges comparatius entre municipis".