CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Convocat a les Borges el primer concert de sardanes del període Covid

L'Agrupació Sardanista de les Borges ha organitzat pel diumenge 21 de juny un concert amb la Cobla Maricel de Sitges al pati del col·legi públic Joan XXIII, on s’aplicarà el protocol de seguretat per a aquest tipus d’esdeveniments.

Imatge d'una festa al pati abans de la pandèmia. (FOTO: AMPA Joan XXIII)

L’Agrupació Sardanista de les Borges ha organitzat pel diumenge 21 de juny el primer concert de sardanes des de que s’ha entrat en la crisi de la pandèmia de la Covid-19. L’actuació, a càrrec de la Cobla Maricel de Sitges, es farà al pati del col·legi públic Joan XXIII, en una data en què, a priori, la regió sanitària de Lleida ja estarà en fase 3.

La jornada, que compta amb la col·laboració del col·legi i de l’Ajuntament, vol ser una manera diferent de celebrar el Dia Universal de la Sardana, que habitualment es feia amb ballades. Aquesta vegada, però, serà en format d’audició de les peces que interpretarà en directe el conjunt musical. “Si de moment no podem ballar, doncs un concert de cobla també és bona ocasió per retrobar-nos amb tota la gent que els agrada la sardana”, explica Andreu Rodríguez, vicepresident de l’Agrupació. La presidenta de l’entitat, Marta Urgell, explica que el concert també vol contribuir a “donar una mica de vida a les cobles, que fa molt temps que estan aturades i ho tenen més difícil que les orquestres”.

El concert aplicarà el protocol del departament de Cultura per a evitar contagis, com ara posar les cadires a dos metres de distància, tenir gel hidroalcohòlic a disposició, haver de portar mascareta al moment d’entrar (un cop asseguts no caldrà) o habilitar una entrada i una sortida. Es demanarà que els interessats s’inscriguin prèviament, a través de correu electrònic o whatsapp, i s’obriran portes una hora abans per evitar acumulació de gent a l’entrada. El límit d’aforament és de 400 persones, però “omplir-lo, en un concert de sardanes, seria un miracle”, admet la presidenta.


Aquest serà el primer acte públic de l’Agrupació Sardanista de les Borges amb la nova junta que n’ha reprès l’activitat, després que al gener entrés en hibernació per manca de relleu.