CULTURA
- Bellaguarda

Lídia Alberich inicia amb 'Envidia' el seu projecte de boleros versionats

La bellaguardina, que al videoclip també narra la cançó mitjançant la llengua de signes catalana, vol fer un homenatge a un gènere musical que l’ha acompanyat des de la infància. 

Alberich, en un fotograma del videoclip on verisona 'Envídia'. FOTO: YT

La cantant de Bellaguarda Lídia Alberich acaba de publicar la seva particular versió d'Envídia, el conegut bolero creat fa més de 70 anys pels germans García Segura i popularitzat enormement a mitjans del segle XX per l'estrella del bolero Antonio Machín. La cançó dona el tret de sortida al primer projecte individual que inicia l'artista bellaguardina; així, Envídia és el primer tema d'un treball amb més recorregut que té com a objectiu actualitzar mitja dotzena de boleros, que Alberich anirà compartint periòdicament a través de les seves xarxes socials.

Tal com explica l'artista, ja feia anys que li rondava pel cap dur a terme aquest projecte doncs la música dels boleros i, sobretot la lletra d'aquests, l'han acompanyat des de ben petita. "A casa sempre han estat uns enamorats d'aquest estil, per tant; a mi m'ha influït molt també i m'he inspirat en la meva infància per tirar la idea endavant. Així, aprofitant el període de confinament, vaig animar-me a començar el projecte, que pretén ser un homenatge al bolero. Al mateix temps, he cregut convenient actualitzar i versionar la música original per tal d'apropar aquest gran gènere a públic més joves" explica Alberich.

Per aquest primer tema, que ha comptat amb els arranjaments del cantant i guitarrista brasiler Juju i on la mescla i el màster ha anat a càrrec del bateria Roger Pi, la cantant garriguenca ha decidit incorporar ritmes urbans al tema original. En els propers temes, alguns dels quals ja estan a punt de sortir del forn, Alberich també incorporarà altres estils que ha anat treballant els darrers anys, com el reggae, el gòspel, etc.

Incorporar la llengua de signes

Un dels aspectes que més criden l'atenció del videoclip d’Envídia, gravat i produït per les actrius Ivet Zamora i Gemma Sastre, és la utilització del llenguatge de signes. La bellaguardina explica que sempre li ha cridat molt l'atenció, tant en l'aspecte comunicatiu com en l'estètic, i per això l'ha volgut incorporar al seu primer treball. "Fa uns anys, quan estava al cor de gòspel Veus.Kat, vaig conèixer una noia que sabia comunicar-se amb llengua de signes catalana i em va encantar. A banda que ella interpretava la cançó mentre nosaltres la cantàvem, també em cridava l'atenció l'estètica, ho veig com una dansa" afirma Alberich, que ha comptat amb l'ajuda de Marta Pamplona per tal d'adaptar la lletra a la llengua de signes catalana. De moment, el videoclip, que es va publicar el dimarts 9 de juny, ja compta amb més de 400 reproduccions a YouTube.