ECONOMIA
- Redacció

‘SomGarrigues’ donarà a conèixer 12 empresaris joves de la comarca

D’ara fins al desembre, en col·laboració amb l’Oficina Jove de les Garrigues, el periòdic publicarà una entrevista en cada edició a persones menors de 40 anys que han creat la seva pròpia empresa.

Edició jove d'Enxarxa't, celebrada a Arbeca a l'octubre. (FOTO: O.J.)

A partir de la pròxima edició (532) i fins al mes de desembre, el periòdic SomGarrigues publicarà la secció "L'emprenedor jove de la quinzena", una entrevista a persones menors de 40 anys que han liderat la creació de la seva empresa a la comarca. La nova secció és fruit de la col·laboració del periòdic amb el projecte Enxarxa't de l'Oficina Jove de les Garrigues, sorgit l'any passat, que enguany es planteja difondre mediàticament les iniciatives d'aquells que han apostat per quedar-se a la comarca i han cregut que les Garrigues són una bona zona per engegar un negoci.

En paral·lel a les entrevistes, coincidint amb la data de publicació, l'Oficina Jove ememtrà un vídeo promocional de cada empresa a les seves xarxes socials.
En total són 12 casos de municipis com el Vilosell, les Borges, Arbeca, Juneda, Juncosa, Bellaguarda o el Soleràs, de sectors tan diversos com els serveis ambientals, la salut, la construcció, l'esport, l'alimentació, la gastronomia o la moda. La mitjana d'edat d'aquests emprenedors frega els 32 anys.

Trobades a Bellaguarda i Arbeca
El projecte Enxarxa't va néixer el 2019 amb l'objectiu de crear una xarxa entre diferents negocis de les Garrigues. Per intentar materialitzar-ho, els ajuntaments de les Garrigues Altes, l'Oficina Jove i el Consell Comarcal i l'Associació Leader de Ponent van organitzar una primera trobada a Bellaguarda, on es va plantejar la necessitat d'una jornada similar amb empresaris menors de 40 anys, que va tenir lloc a Arbeca a l'octubre. Al cap de tres mesos van sorgir els primers projectes col·laboratius entre els participants.