DRETS
- Redacció / Juneda

Ratllen i intenten trencar els bancs pintats a Juneda amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBIQ+

Membres de l'associació Histèriques, impulsora de la jornada reivindicativa, asseguren haver vist un grup de nois i noies que feien puntades als bancs i que van marxar corrent.

L’associació feminista Histèriques, creada recentment a Juneda, ha denunciat a través de les xarxes socials que un grup de nois i noies estaven fent puntades als bancs de la plaça Catalunya que dissabte passat, amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTIQ+, membres de l’entitat van pintar amb els colors de l’arc de Sant Martí per visibilitzar la lluita pels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, intersexuals, queer i qualsevol altre tipus d'orientació sexual o identitat de gènere socialment marginades i oprimides. Accions simbòliques similars es van fer a les Borges Blanques i a Castelldans en un pas de vianants o al Cogul en unes escales.

Els bancs es van pintar dissabte 27 al matí. (foto: Aj. Juneda)

Els fets arriben només tres dies després d’haver pintat els quatre bancs i, segons l’associació Histèriques, els joves semblava que tenien intenció de trencar-los. Quan s’hi van apropar, el grup va marxar corrent, després d’haver deixat guixades als bancs. Posteriorment hi haurien tornat per fer-hi més pintades. Des del col·lectiu feminista consideren que “deixant de banda que és un fet vandàlic, perquè intentaven rebentar un banc del poble, també és un fet lgbtifòbic que s’ha de compartir i denunciar, ja que no ens hem de quedar callades davant d’aquestes situacions”.