OLI
- Redacció / Bellaguarda , Juncosa

Els olis de Juncosa i Bellaguarda aconsegueixen medalla al concurs de Londres

En la categoria de reconeixement a la qualitat, l’oli les Cabanes juncosà ha guanyat la medalla d’or mentre que l’oli 1921 de la cooperativa de Bellaguarda ha estat mereixedor de la medalla de plata.

Continua el reguitzell de premis per l'oli garriguenc en els certàmens oleícoles internacionals. Aquesta setmana s'han fet públics els resultats del concurs internacional IOOC de Londres i la cooperativa Sant Isidre de Juncosa i la Cooperativa del Camp de Bellaguarda han estat reconeguts amb la medalla d'or i plata, respectivament.

En concret, l'oli 'les Cabanes' de Juncosa ha estat guardonat amb la medalla d'or en la categoria de reconeixement a la qualitat. Així, la cooperativa juncosana repeteix guardó a la capital britànica, ja que en l’edició de l'any passat ja va guanyar el màxim guardó. En la mateixa categoria, l'oli '1921' de Bellaguarda ha aconseguit la medalla de plata.

Un darrera l'altre

La setmana passada es coneixia que l'oli Les Cabanes, de la cooperativa de Juncosa, havia rebut el màxim reconeixement, la medalla doble or, al 5è Concurs internacional d'oli d'oliva Athena, celebrat a l'illa grega de Lesbos. També van ser reconeguts dos olis de la marca Henri Mor, amb base a Juncosa, que va rebre la medalla d'or (Henri Mor ecològic) i medalla de plata (Henri Mor reserva privada). L'oli Degustus, de la veïna cooperativa de la Granadella, va ser reconegut amb la medalla de bronze.

D'altra banda, Ecotrama, el concurs internacional d'olis d'oliva verge extra ecològics organitzat per Ecovalia i la Diputació de Còrdova, també va distingir el cupatge Olicatessen, de l'empresa Molí dels Torms, amb la medalla de plata.

A aquests guardons s'hi han de sumar els reconeixements a l'oli garriguenc en els darrers mesos als concursos de Nova York, París i València.