CORONAVIRUS
- ACN

Vergés preveu que els casos a Lleida continuïn a l'alça però no de forma exponencial com al març o a l'abril

La consellera ha remarcat que ara hi ha una "capacitat diagnòstica" que les primeres setmanes de pandèmia no es tenia. 

La consellera de Salut, Alba Vergés, i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, durant la roda de premsa d'aquest divendres a l'hospital Arnau de Vilanova. FOTO: Laura Cortés/ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, preveu que els contagis de covid-19 a la Regió sanitària de Lleida "creixin" els propers dies però no de forma exponencial com va passar durant el punt més àlgid de la pandèmia, al març i a l'abril.

La consellera ha remarcat que ara hi ha una "capacitat diagnòstica" que aleshores no es tenia ja que molts casos, quan es detectaven, ja estaven ingressant directament. Això no obstant, ha alertat que els positius de coronavirus a Lleida demostren que la situació "no és cap broma" perquè hi ha hospitalitzacions, amb 4 persones noves a la UCI només aquesta setmana.

Un nou focus en una empresa hortofructícola del Segrià eleva a 8 els brots a Ponent i a 130 els positius que s'hi han detectat.

Sense confinament, de moment

Aquest matí, Vergés ha indicat a Catalunya Ràdio que la incidència de casos a Lleida aquesta setmana s'ha doblat respecte a la passada, però ha explicat que la major part de la mobilitat es dona dintre de la pròpia zona on estan augmentant els positius. També ha aprofitat per reclamar als habitants de la Franja que vagin al seu hospital de referència, el de Barbastre, per poder destensionar l'Arnau de Vilanova. Així mateix, a partir d'ara es vigilarà especialment el col·lectiu de persones grans i vulnerables. 

La consellera ha explicat que no es planteja ara un confinament a Lleida com el de la Conca d'Òdena perquè la mobilitat ja es produeix en la mateixa zona. "Abans de dir 'us heu de quedar a casa' estem demanant que siguin conscients i que baixin el ritme, i que només facin tot allò que hagin de fer, però amb molta precaució", ha remarcat.