SERVEIS
- ACN/Redacció / Les Borges Blanques , Puiggròs

Els veïns de les Borges i Puiggròs, amb xarxa pública de fibra òptica aquest estiu

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s'ha desplaçat avui fins a Puiggròs per visitar les obres de la nova xarxa al tram entre Mollerussa i les Borges.

Un instant de la visita del conseller Puigneró a Puiggròs. FOTO:DPDiAP

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s’ha desplaçat avui fins a Puiggròs, en el marc de la visita que ha efectuat a les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Mollerussa i les Borges Blanques.

Pel que fa a les Garrigues, el 33,7% dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió des d’una instal·lació pública. Així, la comarca fa un salt amb aquestes obres i una vegada acabades, permetrà oferir fibra òptica de la Generalitat a un total de 6.363 habitants dels municipis de les Borges Blanques i Puiggròs.

Durant la visita d'aquest dimecres, Puigneró ha qualificat l'arribada de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al Pla d'Urgell i les Garrigues com un progrés que "permet combatre el despoblament de certs territoris", i ha posat d'exemple la crisi de la covid-19, que ha potenciat el teletreball "com a nova forma de treballar". "S'ha comprovat que es pot treballar des de qualsevol punt de Catalunya", assenyalat. 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública també ha parlat de la importància que la connectivitat té com a dinamitzador de l'activitat econòmica de la zona. En aquest sentit, Puigneró confia que durant els pròxims dos anys "no només ens quedem aquí, sinó que a partir d'aquesta xarxa que hem apropat a les comarques, puguem acabar de fer les ramificacions per arribar a la resta de municipis del Pla d'Urgell i les Garrigues".