CULTURA
- Redacció / Juneda

Els Cantaires de Juneda mantenen l'aturada de l'activitat, a l'espera de l'evolució de la Covid

Els membres de l'entitat es van reunir dilluns a la Pista Parc Alegria per decidir què fer davant la situació actual. És la tercera aturada en la història del 'coro', nascut el 1927.

(foto: Xavi Minguella)

La Massa Coral Els Cantaires, de Juneda, coneguda també com el “Coro”, continuarà sense fer assajos ni actuacions. Així ho han decidit els seus membres, reunits dilluns a la Pista Parc Alegria, amb els corresponents protocols de seguretat (mascareta, presa de temperatura, neteja de mans i assignació de seients separats). A la reunió es van valorar diferents opcions, si començar la temporada cantant amb mascareta o si esperar a les vigílies de Nadal per tornar a trobar-se de cara a preparar les actuacions de Pasqua del 2021. 

Finalment, l’entitat va decidir esperar-se uns mesos més per veure l’evolució de la Covid-19 durant la tardor i valorar llavors què fer. “El risc de reprendre l’activitat coral no paga la pena per les nefastes conseqüències que això pot tenir”, s’afirma des del Coro. Això vol dir, per exemple, la renúncia a cantar per la Festa Major local, prevista per l’últim cap de setmana d’agost. “Mai hem hagut de dir-los que no, però ara ens hi veiem obligats, no tenim cap més opció, primer és la salut”, es diu. I és que les directrius actuals del moviment coral, tant a nivell català com europeu, estableixen que s’ha de cantar amb mascareta, així com un seguit de recomanacions com desinfectar el local d’assaig i totes les superfícies, designar una persona responsable del control sanitari, no compartir partitures o fer sessions de màxim 30 minuts, com recull la Federació de Cors Clavé de Catalunya, de la qual formen part els junedencs. En aquest sentit, el Coro lamenta que hi hagi companys del sector que se saltin l’ús de la mascareta.

Sense una data clara de retorn, i amb el temor entre els membres que  la situació pugui portar a la desil·lusió i fins i tot la desaparició de l’entitat, aquesta és la tercera aturada en tota la història de la Massa Coral, fundada el 1927. Només durant la Guerra Civil i, posteriorment i per un període més curt, per la manca de director/a es va haver de fer el mateix.

Aquesta és la carta que la directora actual, Núria Gilabert, ha fet en nom de l’entitat per explicar la situació: