TURISME
- Redacció / Les Borges Blanques

Denuncien el mal estat de la zona d’autocaravanes de les Borges

El grup Borges per la República lamenta l'estat d'abandonament en una època "propícia per a aquest tipus de mobilitat". La millora de l'àrea ha quedat exclosa del contracte municipal que inicialment la incloïa.

El grup municipal Borges per la República (BxRep) lamenta l'aspecte que ofereix actualment la zona d'autocaravanes de la capital comarcal, a l'estar "plena d'herbes i impracticable per a la rebuda de visitants, precisament en una època de foment del turisme interior i propícia per a aquest tipus de mobilitat", afirma el grup, que demana a l'equip de govern que mentre duri la situació "expliqui als portals de turisme pertinents que l'àrea de les Borges està fora de servei i posi un cartell informatiu a l'entrada".

L'àrea d'autocaravanes es va inaugurar la tardor del 2018 i un any després va patir danys per la llevantada. L'Ajuntament preveia fer una actuació de millora que incloïa, a més de la zona d'autocaravanes, l'arranjament del Camí de la Pujada -que va de l'institut als Dos Pins- i uns encreuaments de l'avinguda Francesc Macià. Els treballs es van adjudicar a Sorigué al maig per 39.000€, però la detecció de més danys al Camí de la Pujada va fer modificar el contracte per destinar més recursos al camí, fins als 45.000€ de total, i excloure del contracte la millora de la zona d'autocaravanes, que fa 10 mesos que presenta l'estat de deteriorament actual.

Borges per la República apunta el “contrast” d’aquesta situació amb el contracte que s’ha tornat a fer aquest juliol a una persona per a la gestió turística del municipi, per un import de 17.000 euros i un període de tres mesos i que, a priori, incloïa projectes com portar a les Borges creueristes del Port de Tarragona.