EQUIPAMENTS
- Redacció / Bellaguarda

Bellaguarda fa mig any que espera la llum al nou consultori mèdic

Des del febrer que es va acabar l'edifici que l'Ajuntament té sol·licitada l'alta a l'empresa. Sense llum no pot moblar ni posar en marxa l'equipament.

(foto: A.V.)

L'Ajuntament de Bellaguarda no pot posar en servei i inaugurar el consultori mèdic, que està acabat des del mes de febrer, al no disposar de corrent elèctric. A finals de febrer, el consistori va certificar el final d'obra del nou edifici, situat a la plaça de les Escoles, i va fer la petició d'alta de subministrament a Endesa, però des d'aleshores que està pendent que l'empresa ho tiri endavant. "L'única resposta fins ara ha sigut que la sol·licitud està en mans de la distribuïdora", expliquen fonts municipals.

La falta de llum fa que tampoc no es pugui accedir a l’edifici per agafar mides i moblar-lo. De moment, doncs, els usuaris continuen anant a les dependències municipals que hi ha davall de les oficines de l'Ajuntament.

Des de l’empresa s’afirma que l’expedient de l’edifici està resolt des de principis de març i que, per tant, des de llavors ja es podia contractar la llum, però atribueixen el retard a que la documentació tècnica enviada per l’Ajuntament no era correcta pel que fa al voltatge de la línia. “El butlletí elèctric que se’ns va enviar no concorda amb la tensió que arriba al municipi”, expliquen fonts d’Endesa, i aclareixen que el comptador provisional que es va instal·lar durant les obres ja estava fet amb aquests criteris tècnics i “el consistori n’era coneixedor”.

Per la seva banda, l’alcalde de Bellaguarda, Olegari Alberich, admet que sí que hi ha un error en la tramitació però que “ha sigut ara, arran de les queixes que hem fet, que han vingut els tècnics i ens ho han comunicat”.