COMUNICACIÓ
- Redacció / Juneda , Les Borges Blanques

Nou bus per a alumnes junedencs de batxillerat que estudien a l'institut de les Borges

Fins ara s'utilitzava el mateix servei que els alumnes d'ESO, però sovint quedava ple i alguns havien de buscar alternatives de transport pel seu compte.

Actual parada de bus de Juneda. (foto: arxiu)

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha anunciat que a partir del 14 de setembre, dia d’inici del curs escolar, es posarà en marxa un nou servei de bus entre Lleida, Juneda i les Borges Blanques amb uns horaris que permetran donar cabuda als estudiants de Batxillerat de Juneda que van a l’institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques. El bus sortirà de Lleida a les 7.20 h, pararà per Juneda a les 7.40 h i arribarà a l’estació d’autobusos de la plaça Europa de les Borges (propera al centre educatiu) abans de les 8 h, que és l’hora d’inici de les classes. De tornada, sortirà de les Borges a ¼ de 3 de la tarda, pararà a Juneda a les 14.35 h i arribarà a Lleida a les 14.45 h.

Actualment ja existia un bus que feia uns horaris molt similars i que era utilitzat per la majoria d’alumnes junedencs de Batxillerat, però al ser compartit amb els alumnes d’ESO hi havia ocasions en què no hi cabien tots i els de Batxillerat buscaven alternatives pel seu compte, bàsicament cotxes particulars de tercers o un servei de taxi.

El nou trajecte l’operarà la companyia Alsa tindrà origen i destinació a Lleida, de manera que, a més dels alumnes d’estudis no obligatoris, també podrà ser utilitzat per altres viatgers que vagin i vinguin de la capital provincial. Això sí, es farà de dilluns a divendres i en calendari lectiu.