AGRICULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

L'oficina comarcal d'Agricultura i els Agents Rurals es traslladaran a l'antic CAP de les Borges

L'edifici on anirà, al carrer Sant Pere, va deixar de tenir un ús públic l’any 2010, va fer de magatzem de l’ICS i havia passat recentment a mans del DARP.

(foto: M.A.)

L’oficina comarcal del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat, que actualment té la seu en un recinte de l’avinguda Francesc Macià de les Borges Blanques, es traslladarà pròximament a l’edifici de l’antic Centre d’Atenció Primària (CAP), al carrer Sant Pere de la mateixa població, on aquesta setmana han començat les obres d’adaptació i redistribució d’espais.

L’oficina actual del DARP, on treballen una quinzena de persones, és a l’avinguda Francesc Macià des de l’any 2002. Anteriorment havia estat en un entresol de l’avinguda de la Sardana, junt amb el cos dels Agents Rurals, que ha continuat allà fins ara. Uns i altres, una trentena de treballadors en total, canviaran de seu i tornaran a compartir edifici 18 anys després.

Quan l’any 2010 es va inaugurar el CAP actual, l’antic edifici havia de passar a acollir el Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE), que aquell mateix any s’havia instal·lat provisionalment en una casa del carrer Nou. Aquesta operació, però, va quedar avortada i es va arribar a posar sobre la taula l’opció de situar-hi les dependències de la Policia Local de les Borges, cosa que tampoc va prosperar. Al cap dels anys, el 2018, el CRAE va marxar a Juneda i l’antic CAP va continuar fent de magatzem de l’Institut Català de la Salut (ICS), fins que el va adquirir el DARP fa poc més d'un any.

Pel que fa a la seu que deixarà l’oficina, l’immoble inicialment era d’un promotor local, però va passar a mans de Catalunya Caixa i després, junt amb el paquet immobiliari de l’entitat financera, a un fons de capital privat, que era qui el llogava al DARP. Fa poc ha estat adquirit per un particular, però ja hi havia en marxa el procés de trasllat i no s’ha estat a temps de continuar al mateix lloc en lloguer.