EDUCACIÓ, SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

Una classe de l'institut Josep Vallverdú i una de l'escola de Juneda, únics grups confinats fins ara

La situació general al conjunt de la comarca és d’absoluta normalitat, tant a escoles bressol com d’Infantil i Primària, Secundària, Escola Agrària i Centre d’Educació Especial de Talma.

(foto: arxiu)

Ahir informàvem que, dues setmanes després de l’inici del curs escolar, no hi havia cap classe confinada a causa de la Covid-19 a cap dels 42 centres educatius garriguencs. No obstant això, l’actualització de les dades confirma que a dia d’avui n’hi ha dos, una classe de 2n de Batxillerat humanístic i social de l’institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques i una de 1r de Primària de l’escola Manuel Ortiz de Juneda.

A l’institut, el dissabte 26 de setembre es va rebre la notícia del primer positiu des de l'inici de curs, un alumne de 2n de Batxillerat. Seguint l’aplicació del protocol, s’ha confinat el grup i la seva tutora durant 10 dies des del mateix dissabte que es van conèixer els resultats. Això implica que l’alumnat seguirà el curs a distància, amb el mateix horari però amb una petita reducció de la durada de les classes, que seran d’un màxim de 45 minuts, per evitar una excessiva exposició a les pantalles. També estava previst que tot el grup fos citat a l’institut per fer-hi una prova de PCR.

A Juneda, les dades del departament d’Ensenyament també mostren un cas positiu d’un alumne, cosa que també ha fet confinar la classe durant uns dies.

Pel que fa al conjunt de centres educatius, tant de les Garrigues administratives i Històriques com de Torregrossa, la situació és d’absoluta normalitat, tant a escoles bressol com centres d’Infantil, Primària i Secundària, a l’Escola Agrària de les Borges i al Centre d’Educació Especial de Talma a Juneda. Pel que fa a les seus de l’Escola de Música de les Garrigues, les classes també continuen amb normalitat i de moment no hi ha cap grup tancat.