SALUT
- ACN/Redacció / Les Borges Blanques

Només 11 de les 674 proves PCR fetes al cribratge de les Borges ha donat positiu

Suposa un 1,6% dels testos que es van fer el dissabte 17 d’octubre, arran de l’augment important de casos que hi havia hagut a la capital garriguenca.

(foto: Xavi Minguella)

El cribratge massiu que el departament de Salut de laGeneralitat va fer dissabte passat a les Borges Blanques per trobar persones asimptomàtiques amb Covid-19 ha detectat finalment només 11 casos positius entre el total de 674 persones van passar pel Pavelló de l'Oli per fer-se la prova PCR, segons informa l’Agència Catalana de Notícies de fonts de Salut. Això representa, per tant, un 1,6%, percentatge inferior al que va sorgir a Cervera, on uns dies enrere també s’havia dut a terme un cribratge massiu i en va sortir un 2,6% de casos positius.

Els testos de les Borges es van centrar, sobretot, en familiars i convivents d'infants i adolescents en edat escolar, després de l'augment de casos positius a l'entorn educatiu de la localitat. També es van adreçar a persones vinculades a activitats industrials i a familiars d'usuaris i treballadors de la residència de gent gran del municipi, on la setmana s’havia detectat un brot de Covid-19. 

Tot apunta que el ritme de contagis a les Borges s’ha frenat considerablement en els últims dies. Així, segons les últimes dades, de dilluns 19 i, per tant, posterior al cribratge, la taxa de reproducció era inferior a 1, concretament 0,94, cosa que vol dir que cada persona positiva encomana el virus a menys d’una i, per tant, l’expansió de la malaltia remet. 

Malgrat tot, el risc de rebrot a les Borges continua sent molt elevat, superior a 2.400, quan es considera baix per davall de 70. En les últimes dues setmanes, de fet, s’han registrat 144 positius a la capital garriguenca. En aquest mateix període, a Juneda 26, a Cervià 8, a Arbeca 4, a l’Albi 4, a Bellaguarda 4, a Llardecans 4, a Castelldans 3, a la Pobla de Cérvoles 2 i, amb un cas hi ha l’Espluga Calba, Vinaixa, Puiggròs, la Granadella, Torregrossa, Sarroca i Almatret.