CULTURA
- Juneda

L’Art Conceptual arriba al Centre d’Art de Juneda de les mans de l’artista local Toni Boronat

El Centre d’Arts Juneda va inaugurar, el passat diumenge dia 16 de maig l’exposició Fràgil de Toni Boronat, nascut a Juneda, que va omplir la sala d’exposicions gràcies a la nombrosa assistència d’espectadors i amics locals i forans.

Així, segons Eva Corretge, presidenta del Centre d’Arts de Juneda entitat que organitza la mostra, “Fràgil es el concepte d’aquells moments en que les persones percebem un buit intern i busquem omplir-lo d’allò que ens manca, els estats d’ànim provocats pels problemes quotidians, l’estrès, les crisis econòmiques o existencials i els problemes de feina, ens abstreuen a necessaris moments de compensació personal, un moments on ens tanquem en nosaltres mateixos per intentar refer aquest buit, un buit que en Toni Boronat omple amb les seves obres, generant equilibris, proporcions i dinamismes orgànics contraposats a pressions, resistència i tensions que configuren la sintaxi de la seva obra, tan pictòrica com escultòrica”.

L’artista junedenc crea a partir de materials com la pedra, el grafit, l’argila o el ferro, donant-los una forma molt més dòcil i sensual que ens intridueix en el seu mon interior.

Taller de nius

El Centre d’Arts Juneda prepara la seua propera activitat: un taller familiar d’Arquitectura i Sostenibilitat, on adults i nens compartiran grups per crear el seu propi niu. Es tracta d’un projecte que pretén apropar a la natura els participants i treballar a partir d’ella, buscant i analitzant el que aquesta ens amaga i com l’ésser humà l’ha anat copiant per crear el que és avui la societat en que vivim.
Les obres resultants de tot el procés creatiu d’aquest taller d’Arquitectura i Sostenibilitat s’exposaran, posteriorment, al Complex Cultural de Juneda.