COMUNICACIÓ
- Redacció / Juneda

El magazín La Mira organitza una jornada sobre fotoperiodisme al mas de Miravall

Hi intervindran, entre altres, el guanyador d'una de les edicions del World Press Photo. Tot i el manteniment del confinament municipal de cap de setmana, s’ha optat per fer-la igualment.

(foto: Miravall)

El magazín La Mira, guardonat recentment Premi Nacional de Comunicació en la categoria de mitjans d'arrel digital, ha organitzat pel dissabte 12 de desembre la jornada "Fotoperiodisme: entre la informació i l'art en un món digital" al mas de Miravall, a Juneda. Hi participen vuit fotògrafs i fotoperiodistes professionals de trajectòria reconeguda, entre els quals Samuel Aranda, guanyador del prestigiós World Press Photo of the Year l'any 2012 i Premi Nacional Espanyol de Fotografia. Aranda, nascut a Santa Coloma de Gramenet, publica en mitjans com The New York Times, The Guardian, Time, Newsweek, El País o el Magazine de La Vanguardia i des del 2010 també treballa per l'agència Corbis Images.

A la jornada, que és de matí i tarda, també hi intervindran Ramon Ferrandis, Santi Iglesias, Victòria Rovira, Xavi Santesmasses, Lluís Brunet i Sira Esclasans. Moderaran les sessions la periodista Eva Clausó i el fotoperiodista Jordi Borràs. Borràs és autor, precisament, d’un reportatge fotogràfic de fa unes setmanes a La Mira sobre l’estada a La Manreana, equipament vinculat amb Miravall, de persones que no podien fer a cap domicili l’aïllament que se’ls requeria per la Covid.

Tot i el manteniment del confinament municipal de cap de setmana, La Mira ha optat per fer igualment la jornada i, per facilitar-ne l'assistència, preveu oferir-la via streaming.