CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

El Sardanadal, la primera ballada de sardanes d'època Covid

Es farà el dissabte 19, a les Borges Blanques, sense sessió de nit i amb rotllanes d’un màxim de 10 persones.

(foto: arxiu)

L'Agrupació Sardanista de les Borges i la Colla Sardanista Brut Natura ho tenen tot a punt per a una nova edició del tradicional Sardanadal, que es farà el dissabte 19 de desembre al Pavelló de l'Oli amb la cobla-orquestra La Pincipal de la Bisbal, adaptat al context epidemiològic. Així, en lloc de tarda i nit, les sessions es faran de matí i tarda, per complir el toc de queda nocturn.

La ballada pròpiament es farà al matí i serà la primera com a tal que s'haurà pogut fer a la comarca des de l'inici de la pandèmia. Per participar-hi, però, caldrà inscriure's prèviament i les rotllanes seran d'un màxim de 10 persones, i sempre les mateixes per a cada peça. Per assistir-hi com a públic també es demana inscripció. Fins fa uns dies, l'organització estava pendent de si s'aixecava el confinament municipal de cap de setmana, ja que molts dels balladors habituals d’anteriors edicions provenien de fora de les Borges. A la tarda no hi haurà ballada, sinó concert de la mateixa formació musical, tant de sardanes com d'altres estils. 

Al juny, la recentment reflotada Agrupació Sardanista ja va convocar el que llavors era el primer concert de sardanes del nou context sanitari, sense ballada, després de mesos de no poder-ne fer.