CLIMATOLOGIA
- Redacció

Gruixos de quasi mig metre a alguns punts de la comarca, on encara pot nevar durant unes hores ja amb poca intensitat

Tallades al trànsit les carreteres de l'Albi a Cervià, de Juncosa a l’Albagés, d’Artesa al Cogul, de l'Espluga a Tarrés i del Vilosell a la Llena. A tota la resta és obligatori l'ús de cadenes.

Un carrer del Vilosell aquest diumenge. (foto: G.F.)

La segona tongada de neu que va començar a caure ahir al vespre al conjunt de la comarca i que no ha parat al llarg de la nit ha deixat, de moment, gruixos acumulats d’uns d’entre 40 i 50 centímetres en alguns punts com Vinaixa, la Pobla de Cérvoles, el Vilosell, Granyena, la Granadella o Llardecans. A poblacions com Tarrés i Fulleda, a primera hora d’aquest diumenge n’hi havia entre 35 i 40 i a punts més baixos, com les Borges Blanques o Juneda, rondaven els 20 cm.

A molts municipis avui es repeteixen les crides per reclutar voluntaris que, amb tractors i pales, ajudin a retirar la neu dels carrers. Igualment, els consistoris demanen molta prudència a la ciutadania i demanen no circular amb vehicle si no és per causa justificada.

La situació continua requerint l’ús de cadenes a quasi totes les vies de la comarca i, a hores d’ara estan tallades per complet a la circulació les carreteres LP-7032 entre l’Albi i Cervià, l’LV-7011 entre Juncosa i l’Albagés, l’LV-7021 entre Artesa de Lleida i el Cogul, l’LV-2012 entre l’Espluga Calba i l’enllaç a l’N-240 a Tarrés i l’LP-7013 entre el Vilosell i l’enllaç a la C-242 a la serra de la Llena. La C-12, que ahir es va tallar al trànsit, torna a estar operativa però amb l’ús obligatori de cadenes. Igualment, la C-233 entre el Collet (Borges-Puiggròs) i Arbeca està tallada als dos sentits per la caiguda de brancatge a la via. Cal recordar que continua vigent el confinament municipal degut a la situació sanitària de la pandèmia.