SALUT
- Redacció

Les Borges viu el segon brot de Covid més important de tota la pandèmia

En només 10 dies s'han detectat 68 casos positius. Des de l'Equip d'Atenció Primària alerten que hi ha molts contactes de positius.

Personal sanitari del CAP preparant-se per fer PCR. (foto: EAP Borges Blanques)

El 2021 ha començat malament a les Borges Blanques pel que fa a l’expansió de la Covid. La capital garriguenca viu el segon episodi de contagis més nombrós de tota la pandèmia, amb 68 casos positius detectats en només deu dies, els que van del dia 2 de gener a l’11. Des del mes d’octubre, quan hi va haver el major descontrol del virus a la comarca, que no hi havia hagut tants casos en un període tan curt de només deu dies. Aquest gener ha començat amb una mitjana diària de quasi 7 positius, amb pics màxims de 16  o 11 els passats 7 i 8 de gener, respectivament. Abans d’ahir, però, encara se’n van registrar 10 més.

L’Equip d’Atenció Primària del CAP de les Borges alertava el mateix dia 8 de l’elevat nombre de proves PCR que els tocava fer, “cosa que vol dir que hi ha molts contactes de positius”, explicaven. Els sanitaris recorden que cal evitar al màxim les trobades socials i extremar les mesures de protecció.

En el mateix període de deu dies, a Juneda hi ha hagut 25 positius, a Torregrossa, 14 i a Arbeca, 6.