ECONOMIA, GASTRONOMIA, OLI, TURISME
- Redacció

Cuadrat Valley, la cooperativa Tres Cadires i Mengem Garrigues, premiats per la Fira de l'Oli de les Borges

Han sigut les tres iniciatives més votades entre els membres del Patronat i rebran el guardó en un acte a porta tancada i sense públic el 7 de febrer.

(foto: Cuadrat Valley)

El Patronat de Fira de les Garrigues ha fet públics aquest dimarts els noms dels guardonats com a millor iniciativa comercial, empresarial i turística de la comarca amb motiu de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que tindrà lloc del 5 al 7 de febrer, enguany de forma virtual. Aquestes han sigut les tres empreses més votades de les diferents candidatures per part dels membres que formen el Patronat i rebran el guardó el diumenge 7 de febrer, en un acte a porta tancada i sense públic que serà retransmès per Internet.

L'empresa Cuadrat Valley, de capital francès però establerta a l'Albagés, ha estat reconeguda com a millor iniciativa turística “per la fusió de la cultura de l'oli, la pedra seca i el turisme rural en un mateix concepte”, en relació al projecte que preveu convertir cabanes i masos en allotjaments d'oleoturisme.

El premi a la millor iniciativa empresarial és per la cooperativa Tres Cadires, d’Arbeca, formada per tres persones i enfocada en l'economia social i solidària, “amb la qual recupera i produir artesanalment el licor de vi de nous” i comparteix el seu obrador amb altres elaboradors.

Finalment, la Fira de l'Oli també ha volgut reconèixer el mercat online de proximitat Mengem Garrigues amb el premi a la millor iniciativa comercial. El projecte, nascut en plena pandèmia, és una xarxa de productors agroalimentaris que ofereixen els seus productes directes al consumidor, sense intermediaris, en un radi d’acció de les Garrigues, el Segrià i el Pla d’Urgell.