EQUIPAMENTS
- Redacció / Juneda

L’Ajuntament de Juneda comprarà la Pista Parc Alegria

L’espai emblemàtic havia format part d’un local particular on es programaven espectacles i activitats festives i culturals. A finals dels anys 80 el consistori ho va començar a llogar per a usos municipals.

(foto: arxiu)

L'Ajuntament de Juneda ha arribat a un acord amb la família propietària de la Pista Parc Alegria per comprar el terreny. Malgrat que fa dècades que es destina a usos públics municipals, com concerts, espectacles, ballades de sardanes, etc, el consistori no n'era el titular, sinó que pagava un lloguer. Després d'un temps de negociacions, Ajuntament i propietaris han acordat finalment la compra-venda per un import de 220.000 euros. "Crec que fem una bona compra, totes les parts estan satisfetes de l'acord i el preu és raonable", explica l'alcalde, Antoni Villas.

Ara el consistori buscarà el finançament bancari i es faran les delimitacions exactes, i un cop formalitzat el traspàs, que s'espera que sigui una realitat al setembre, un dels primers passos serà requalificar el terreny a nivell urbanístic per passar-lo de sòl urbà a zona d'equipaments. El canvi requerirà algunes modificacions de l'espai per adaptar-lo a la normativa d'equipaments municipals, com ara la substitució de la coberta d'uralita. Sobre els futurs usos, la intenció de l'equip de govern és mantindre els que ja s'hi feien, tot i que té previst obrir una enquesta popular per recollir opinions de la ciutadania. "Hi ha qui demana un segon pavelló, però no voldríem perdre l'esperit de l'espai obert i festiu", diu Villas.

Espai emblemàtic
La Pista Parc Alegria havia estat el pati obert d'un local particular on es programaven espectacles per Festa Major, concerts, vermuts i actes festius i/o culturals, en una època en què l'Ajuntament, com a tal, organitzava poques activitats d'aquest tipus. A finals dels anys 80, quan encara no existia el pavelló poliesportiu, el consistori va iniciar el lloguer del terreny, esdevingut un espai emblemàtic del municipi, i així ha estat fins ara. Entremig es va obrir un nou accés i s'hi van fer millores, tot i que el terreny no fos propi.

Altres inversions
Per a la compra de la Pista, el ple del mes d'abril va aprovar una modificació pressupostària de més de 500.000 euros, que també serviran per a la compra dels darreres del carrer Ignasi Gavín, una zona per urbanitzar que generava problemes amb l'aigua de la pluja. Amb l'ampliació pressupostària també es preveu urbanitzar els carrers Miguel de Cervantes, Urgell i de les Casetes i millorar l'entrada dels carrers Fondo, Prat de la Riba i Anselm Clavé a la zona de l'antiga caserna de la Guardia Civil. El ple també va aprovar suspendre la taxa d'ocupació de via pública per a les terrasses de bars i restaurants durant el 2021.