GASTRONOMIA
- Redacció / Juneda

Les cassoles de tros de Juneda tornen a la banqueta, però amb distàncies i només per a cuinar

Només podran accedir a la zona les colles prèviament inscrites, no el públic general, i un cop cuinades les cassoles es tancarà el recinte i s’hauran de menjar en espais particulars.

Aquesta imatge encara no es podrà repetir enguany. (foto: X.Minguella)

Després que l’any passat s’haguessin de fer confinades, cadascú a casa seva (amb l’opció d’encomanar racions a l’organització), aquest any hi tornarà a haver festa presencial de les Cassoles de Tros de Juneda. Serà aquest cap de setmana, 5 i 6 de juny, a l’entorn de la banqueta de la Quarta Séquia, però amb algunes mesures anti-Covid que, malgrat recuperar l’espai, faran que no es pugui parlar encara d’una celebració completament normalitzada.

La idea de l'organització, formada per la comissió de cassoles i l’ajuntament, és que el diumenge 6 es pugui cuinar in situ, però no al llarg de tota la banqueta com abans sinó a la zona del Salt Desfet, que és més ampla i facilita l'espaiament de parcel·les, i tampoc es permetrà l’accés del públic general. La zona estarà reservada als membres de les colles inscrites, que es distribuïran en parcel·les amb un màxim de 10 persones cada una. L’organització habilitarà un total de 36 parcel·les, separades entre si per una distància de sis metres, i no es permetrà menjar-la en aquest espai, sinó que un cop cuinada es tancarà el recinte i cada colla se l’emportarà a algun lloc particular.

Activitats complementàries
L’edició d’enguany, la 43a, també recupera algunes activitats paral·leles durant el cap de setmana. Així, el dissabte al matí, l’ADPN La Banqueta, la biblioteca municipal i l’Ajuntament organitzen l’hora del conte, al parc del Salt Desfet, amb la companyia Laberta Delpoblet. El mateix dia, a la tarda, hi ha una caminada popular amb dos recorreguts diferents i sortides escalonades, organitzada també per la Banqueta, l’Ajuntament i el Consell Esportiu.

L’endemà diumenge, a part de l’elaboració de les cassoles, al Salt Desfet també hi haurà un espai de jocs familiars, amb la companyia Tombs Creatius i el seu espectacle Xics del Xurrac, i a la tarda, a la pista Parc Alegria, es farà un concert de tribut a ABBA, pel qual cal fer reserva prèvia a un preu simbòlic d’un euro.