CULTURA
- Redacció / Juneda

Pau Vallvé, Sidonie i Maria Jaume, els protagonistes d’una nova edició del festival Els Rentadors, de Juneda

La situació sanitària actual permet que la tercera edició del cicle de concerts que se celebra al juliol als antics safarejos del municipi passi de l’aforament del 50% de l’any passat al 70.

(foto: Xavi Minguella)

Va néixer l'any abans de la pandèmia, es va poder celebrar l'estiu del 2020 - amb les restriccions corresponents- i es tornarà a fer aquest any. El festival Els Rentadors, de Juneda, aconsegueix aguantar el tipus i els pròxims 9, 16 i 23 de juliol celebrarà la seva tercera edició, amb les actuacions de Pau Vallvé, Sidonie i Maria Jaume.

Les mesures seran similars a les de l'estiu passat (gel a l'entrada, distància entre grups de públic, absència de food truck per evitar acumulacions) però aquesta vegada amb més assistents, ja que la situació sanitària actual permet passar del 50% d'aforament al 70%. Això sí, el preu de les entrades, que el 2020 va ser simbòlic (5€) en tant que suposava una alenada de suport al món cultural en plena allau d'anul·lacions de concerts, tornarà a ser normal i seran de 12€ l'anticipada (14 a taquilla) en el cas de Pau Vallvé i Maria Jaume i de 18€ l'anticipada (20 a taquilla) en el cas de Sidonie. 

Tres grups en bon moment
A nivell de programació, aquesta tercera edició suposa "un nou pas endavant", segons Marc Teixidó, ànima impulsora del festival. "Tots tres grups, cadascun en el seu àmbit, estan en un molt bon moment", explica. Pau Vallvé, per exemple, que ja porta més de mitja dotzena de treballs en solitari, arriba amb el Premi Enderrock 2021 de la Crítica al millor disc per "La vida és ara", definit com "el treball més enlluernador dels que ha fet" i que deixa enrere els trets estilístics que més l'identificaven. "Feia temps que el buscàvem", diu Teixidó.

Els veterans Sidonie, amb més de 20 anys de trajectòria, també arriben amb premi Enderrock 2021, en aquest cas el de la Crítica al millor artista, i són el plat fort del festival. De fet, l'any passat havien d'actuar al Teatre Foment de Juneda però es va haver de suspendre dues vegades. Finalment, si no hi ha cap imprevist, podran actuar al municipi, en un format diferent i a l'aire lliure, cosa que il·lusiona especialment l'organització. "En aquests anys no hem tingut un grup tan gran als Rentadors. Han voltat per tota Espanya, en festivals d'estiu, i ara venen als Rentadors per a un màxim de 400 persones. Pel públic, això és un luxe, no crec que es torni a veure", explica Teixidó. En aquest cas, a més s'ampliarà l'aforament amb grades supletòries.

Finalment, Maria Jaume és la més novella de les propostes, però també arriba amb premi, al Millor disc revel·lació per "Fins al maig no revisc", un treball produït per Pau Vallvé, precisament, i que compta amb Núria Graham a la bateria, entre altres membres de la banda.