ECONOMIA
- Redacció

Campanya institucional per a la digitalització de les empreses de Ponent

Els consells comarcals, la Diputació, l’Ajuntament de Lleida i el SOC volen conèixer el grau de digitalització d’empreses i treballadors per oferir-los formació que s’adapti a les seves necessitats.

(foto: arxiu)

Els Consells Comarcals de les Garrigues, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra i la Noguera, juntament amb l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i el Servei d'Ocupació de Catalunya, han encetat una campanya per detectar el grau de digitalització de professionals i empreses i quines necessitats concretes poden tindre en aquest àmbit. Sota el lema "Empresa, fes el salt al digital", cadascun d'aquests organismes impulsors posa a disposició dels interessats un qüestionari i, en funció dels resultats rebuts, oferirà un seguit d'itineraris formatius i un acompanyament personalitzat per millorar les capacitats digitals de treballadors i organitzacions. De moment, als portals web dels consells comarcals ja es pot trobar un apartat en el qual accedir al formulari en qüestió.

Actuacions conjuntes 
L'acció s'emmarca en els anomenats projectes compartits de reactivació transformadora, que neixen de l'estratègia de les anomenades agendes compartides de la Diputació i que tenen com a objectiu fomentar actuacions conjuntes entre diferents administracions de la província. Aquest projecte en concret el lideren els respectius treballadors dels plans de reactivació socioeconòmica, un instrument per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19, finançats pel SOC, el Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE). El novembre de l'any passat, la Diputació de Lleida ja va impulsar una detecció de necessitats formatives dels tècnics de promoció econòmica de la demarcació que servís com a base per determinar un programa de formació específic per al 2021.