POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

Núria Palau serà l'alcaldessa de les Borges després de la renúncia d'Enric Mir

Com a nou regidor entrarà Oriol Satorra. Pel que fa al Consell Comarcal, el grup de Junts encara ha de decidir qui rellevarà el fins ara vicepresident primer de l'organisme.

Palau, a l'esquerra de Mir, al finalitzar el ple de dissabte. (foto: Aj. Borges)

Enric Mir va oficialitzar dissabte la seva renúncia com a alcalde i regidor de l’Ajuntament de les Borges Blanques, en un ple extraordinari convocat per a l’ocasió. Tres dies abans, durant un ple ordinari, Mir va fer públic que, un cop acabada la sessió, presentaria la renúncia per escrit al secretari de la corporació i es convocaria la de dissabte per aprovar-la formalment.

Tal com va avançar SomGarrigues el 15 de juliol, el grup de Junts preparava aquests dies el relleu de Mir, que plega per motius personals, i l’encaix de disponibilitats i noves incorporacions, que finalment queden de la següent manera: la fins ara tinent d’alcalde, Núria Palau, passa a ser alcaldessa en funcions fins al ple d’investidura i com a nou regidor entrarà Oriol Satorra, el següent candidat de la llista de Junts a les eleccions del 2019.

Núria Palau i Minguella, nascuda el 1966, ja va anar de suplent a la llista de CiU a les eleccions municipals del 2007 i des de fa 10 anys forma part de l’equip de govern, a l’anar de número 2 als comicis de 2011 (CiU), 2015 (CiU) i 2019 (JxCat-Junts). Dissabte, Enric Mir la va definir de “treballadora infatigable, borgenca fins a la medul·la i que fa 10 anys vaig tindre la sort de poder escollir com la meva mà dreta, que m’ha acompanyat fins avui, recolzant tot el que ha convingut”. Pel que fa a Oriol Satorra, que aquesta tardor farà 34 anys, el 2019 era la primera vegada que anava a la candidatura, en aquest cas de número 8. 

A més de regidors de l’equip de govern i de l’oposició, a la sessió de dissabte hi va assistir una nodrida representació de càrrecs polítics de Junts, entre els quals destaca la presència del qui va ser conseller de Territori i Sostenibilitat entre el 2016 i 2017, Josep Rull, empresonat la tardor del 2017 arran del referèndum de l’1 d’octubre i indultat el passat mes de juny, que va dedicar unes paraules a Mir. Entre el públic també hi havia l’arbequina Ramona Barrufet, exmembre de la Mesa del Parlament, la diputada i alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, els diputats Eloi Bergós i Rosa Maria Perelló, l’expresident del Consell Comarcal Juli Muro i altres càrrecs del partit.

Pel que fa al relleu que també s’ha de fer al Consell Comarcal de les Garrigues, on Mir era vicepresident primer, fonts de Junts asseguren que encara s’ha de reunir la formació per decidir qui en serà el substitut o substituta.