- Redacció / Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges reconverteix el premi Olivera d'Or en un homenatge a les víctimes mortals de la Covid

Per aquest motiu, no s’ha obert la convocatòria per rebre candidatures ni s’ha convocat el jurat d’un guardó que tenia per finalitat distingir les persones o entitats que haguessin fet alguna tasca positiva per al municipi.

Foto de grup dels guardonats el 2019, el Cor Eurídice i Josep Rubió com a Garriguenc de l'Any.

Enguany no hi haurà una persona o una entitat en concret a qui s’atorgui el premi Olivera d’Or al Borgenc de l’Any. L’equip de govern de l’Ajuntament de les Borges, organisme convocant del premi, ha decidit dedicar el guardó a tots els ciutadans que han mort per la Covid, de manera que ja no s’ha obert el període habitual per presentar candidatures ni, en conseqüència, no s’ha convocat el jurat per deliberar entre elles El consistori té previst escenificar aquesta dedicatòria en un acte del qual informarà més endavant.

El premi Olivera d’Or al Borgenc de l’Any es convoca cada any i té per finalitat distingir les persones físiques i/o jurídiques que hagin portat a terme alguna labor personal o institucional, en qualsevol camp de l'activitat humana, de caire positiu per a les Borges Blanques. Normalment, el guanyador rebia el premi en un acte del dissabte de Festa Major previ a la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs. En les últimes edicions, el premi havia recaigut al Cor Eurídice, a Joan Botam, al Club Tennis Taula Borges i a Anna Rufié. L’edició del 2020, quan també es va suspendre la Festa Major, no es va celebrar.

Pel que fa al premi Olivera d’Or al Garriguenc de l’Any, que té una finalitat similar però en el marc comarcal i convocat pel Consell Comarcal, enguany sí que s’ha celebrat amb les corresponents candidatures i la convocatòria i deliberació del jurat, que el 29 de juliol va escollir l’Orfeó Veus del Camp, del Soleràs, com a guanyadora.

Record a la Granadella
El passat 13 de juny, l’Ajuntament de la Granadella va inaugurar un monòlit dedicat "a totes les persones que ens han deixat al llarg de la pandèmia i que no hem pogut acomiadar com sempre". La placa es va col·locar a l'antiga bassa Novella, que es va arranjar amb la idea d'esdevenir un espai de dol, diferent del cementiri, per als familiars de persones que han mort i no se'ls va poder fer l'habitual cerimònia de comiat amb amics i coneguts a causa de les restriccions.