CLIMATOLOGIA
- Redacció / Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges obrirà la sala Maria Lois com a 'refugi climàtic'

Dimecres i dijous, excepte el migdia, per acollir les persones que es vulguin refugiar de la forta calor que es preveu per aquests dies.

(foto: Aj. Borges)

Aquest dimecres i dijous, de 10 a 2 del migdia i de 4 a 6 de la tarda, la sala Maria Lois de les Borges estarà oberta, amb l’aire condicionat posat, per a qui vulgui refugiar-se de la forta calor que es preveu per aquests dies. Així ho ha acordat l’equip de govern, que destaca que “és una sala molt àmplia i ventilada que permetrà mantenir distàncies a les persones usuàries i garantir les mesures de protecció davant de la Covid-19”.

D’altra banda, el consistori borgenc també posa a disposició, en horari de matí, un punt de recollida d’aigua fresca al mateix Ajuntament per a aquelles persones que necessitin hidratar-se. La regidora de Salut, Ariadna Salla, recorda que en onades de calor cal hidratar-se amb freqüència i evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i recomana visitar els familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Fa dos estius, quan a finals de juny també hi va haver un avís per onada de calor, el grup municipal Borges per la República va demanar a l’equip de govern que es flexibilitzés l’accés a les piscines municipals mentre durés l’alerta, prioritzant els col·lectius més vulnerables.

A Juneda, on divendres es van tancar les piscines i tots els equipaments municipals per l’elevat nombre de contagis de Covid, el consistori està pendent de conèixer els resultats oficials del cribratge que s’hi va fer divendres per decidir si obre el recinte durant l’onada de calor o no.