POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

Núria Palau és investida nova alcaldessa de les Borges

Agafa el relleu d'Enric Mir, en el que és una aposta continuista de Junts al consistori. El ple d'ahir també va servir per a que Oriol Sarorra prengués possessió com a nou regidor.

(foto: Aj. Borges)

Tal com estava previst, el ple extraordinari del dimecres 18 d'agost a l’Ajuntament de les Borges Blanques va servir per investir oficialment Núria Palau i Minguella com a alcaldessa i per donar entrada a Oriol Satorra i Mateus com a nou regidor de Junts, després de la renúncia d'Enric Mir. En el seu discurs d’investidura, Palau va assegurar que entre les prioritats del que queda de mandat hi ha la creació de sòl industrial –una assignatura que el municipi té pendent de fa anys, ja que el polígon de Vaca-roja resta encallat–, l'increment del volum d'habitatge social i de la qualitat dels serveis i l'atenció a la gent gran, la construcció d’una pista poliesportiva a l'aire lliure, un skate park o la recerca de finançament per al futur Teatre Municipal, entre altres. 

Igualment, Palau es va comprometre a ser una alcaldessa "transparent" i a escoltar tots els grups municipals i regidors del consistori. La nova alcaldessa va rebre els set vots favorables de Junts i sis abstencions de Borges per la República (BxRep). El grup a l’oposició va argumentar el posicionament perquè no s’havia informat del relleu a la ciutadania durant la campanya electoral però també va manifestar la seva voluntat de donar un vot de confiança que permeti “treballar en equip” i “canviar les dinàmiques de treball que hi ha hagut en aquest consistori durant massa anys”.

Projecte continuista
El relleu de Mir a Palau suposa una aposta continuista per part de Junts, ja que Palau ha sigut durant els últims 10 anys la número dos del fins ara alcalde. Va iniciar-se en la política municipal anant de suplent a la llista de CiU a les eleccions del 2007 i de número 2 a les de 2011 (CiU), 2015 (CiU) i 2019 (JxCat-Junts). En el seu discurs, Palau va lloar la figura d’Enric Mir i va mencionar com a principals avaladors i referents l’exalcaldessa Carme Benet i l’exregidor Francesc Mir.