CARRETERES, MOBILITAT
- Redacció / Les Borges Blanques

Convoquen una celebració a les Borges per la fi del peatge de l'AP-2

La plataforma Rescap-2, que aplega entitats i partits de Ponent i la Conca de Barberà, reclama que a partir d’ara es facin nous accessos a l’autopista i s’augmenti el transport públic per reduir la sinistralitat a l’N-240.

Acció del moviment "No vull pagar" el maig del 2012. (foto: Arxiu)

La plataforma Rescap-2, que aplega entitats i partits de les Garrigues i la Conca de Barberà, ha convocat per aquest dimarts a la nit un acte de celebració davant del peatge de l’autopista AP-2 a les Borges Blanques amb motiu de la fi de la concessió i, per tant, l’aixecament de barreres, que era la principal reivindicació d’aquest col·lectiu. L’acte és a 2/4 de 12 de la nit, mitja hora abans d’entrar a l’1 de setembre, quan deixarà de ser vigent l’actual sistema de pagament.

Amb l’alliberament del peatge, Rescap-2 considera que encara hi ha millores a fer en la mobilitat entre les Garrigues i Lleida i la reducció de la sinistralitat a la carretera N-240. En aquest sentit, reclamen a l’Estat la construcció de nous accessos a l’autopista, concretament a Juneda-Castelldans i a Artesa-Puigverd i que les rotondes promeses a l’N-240 siguin una prioritat als pressupostos estatals del 2022. Igualment, demanen a la Generalitat que posi en marxa el bus exprés.cat entre les Borges i Lleida, una promesa pendent des del 2014 i que havia d’entrar en funcionament demà dia 1, i que s’implementi “de manera immediata” la xarxa ferroviària de Rodalies Lleida, incloent el corredor Lleida-Montblanc, que l’anunci de l’anterior conseller de Territori, Damià Calvet, deixava fora. Per Rescap-2, aquestes són mesures “de sostenibilitat amb motiu de l’emergència climàtica”. 

Rescap-2 no comparteix la posició de l'equip de govern de les Borges Blanques i la plataforma Prou Morts, que reivindica la construcció d'una autovia entre Lleida i la capital de les Garrigues, malgrat l’alliberament de l’AP-2.