MEDI AMBIENT
- Redacció / Torregrossa

Plantaran arbres a les banquetes dels canals d'Urgell al pas per Torregrossa

L’Ajuntament ha aprovat un conveni de col·laboració amb la Diputació en el marc del projecte Paisatges de Ponent. S’actuarà a la Quarta Séquia i al Canal Auxiliar.

(foto: Google)

El ple de l'Ajuntament de Torregrossa del 14 de setembre va aprovar un conveni de col·laboració entre el consistori i la Diputació de Lleida per a la restauració de l'arbrat de dos trams del Canal d'Urgell i la senyalització d'espais significatius del poble. L'actuació suposarà intervenir al tran de séquia quarta del Canal que queda dins del terme de Torregrossa, pròxim a Margalef, per plantar-hi arbres als punts on no n'hi ha, i al canal auxiliar, on ja no en queda. Dins el poble es posaran cartells per identificar i explicar espais com l'Ajuntament, la capella de Sant Roc, l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció i dos cases del nucli històric.

L'actuació s'emmarca en un projecte global que porta per nom Paisatges de Ponent i que impulsa la Diputació de Lleida amb càrrec al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La meitat serà subvencionada pels FEDER, una quarta part per la Diputació i la resta per l'Ajuntament, que hi destinarà 8.111 euros el 2021 i 8.787 el 2022. 

Que les banquetes dels canals d’Urgell tinguin arbres és una de les reivindicacions de l’associació local Fem Llavor, nascuda a finals del 2019 i integrada a la plataforma Canal Viu. L’entitat també promou la recuperació del patrimoni associat a aquests cursos, com ara la font del Paradell o l’antiga casilla del Canal Auxiliar, on al gener d’aquest any es va fer la primera jornada de treball.