ENERGIES
- Redacció

Surt a informació pública la segona de les línies d'alta tensió de Forestalia

Passa Torregrossa, Juneda, les Borges Blanques, la Floresta, Arbeca i els Omellons i s’hi poden presentar al·legacions fins el 21 de gener.

Aquest dijous, 9 de desembre, ha sortit a informació pública al Boletín Oficial del Estado (BOE) el projecte de línia d’alta tensió que l’empresa privada Forestalia vol estendre entre les comarques del Baix Cinca i l’Urgell i que creuaria les Garrigues d’oest a est pel nord, concretament pels termes de Torregrossa, Juneda, les Borges Blanques, la Floresta, Arbeca i els Omellons. 

Tal com avançàvem fa uns dies, el projecte estava a punt de sortir al BOE i, finalment, l’anunci es va publicar ahir, de manera que a partir d’ara s’obre un termini de 30 dies hàbils per presentar-hi al·legacions, que acaba el 21 de gener.

Aquesta és la segona línia d’alta tensió que Forestalia vol fer passar per les Garrigues per evacuar l’energia generada a diferents centrals eòliques i solars fotovoltaiques que projecta tant a l’Aragó com a les comarques de Ponent. L’altra creuaria la comarca pel sud i té obert el període d’al·legacions fins el 27 de desembre.