SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

Dues garriguenques, entre les infermeres de l'Arnau premiades per un pla de millora als pacients

Àurea Arce, de les Borges, i Imma Bergua, d'Arbeca, formen part de l’equip guardonat en un simposi sobre úlceres per pressió i ferides cròniques el passat novembre a Toledo.

Arce i Bergua, segona i tercera per l'esquerra, junt amb la resta de l'equip premiat. (foto: ICS)

Un equip d'infermeres de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha rebut el Premi a la Millor Iniciativa en l'Atenció del Pacient amb Ferides per un pla de millora en l'atenció amb lesions cutànies relacionades amb la dependència en l'àrea quirúrgica. El premi se'ls va atorgar a Toledo durant la celebració, el passat mes de novembre, del XIII Simposio Nacional sobre Úlceras por Presión y Heridas Crónicas, tot i que l’Institut Català de la Salut (ICS) ho ha donat a conèixer avui. 

Entre les professionals de l’equip hi ha Àurea Arce, de les Borges Blanques, i Imma Bergua, d’Arbeca. Les altres guardonades són Pilar Ibars, directora d'Infermeria de l'hospital Arnau de Vilanova, Celeste Parramon, supervisora de Quiròfans, i les infermeres Susanna Torra i Bea Arenas. Segons expliquen les autores del Pla de millora, a partir de les dues hores d'una intervenció quirúrgica existeix el risc de patir lesions cutànies, ja sigui per pressió, humitat o fricció. En el seu treball han estudiat totes les intervencions quirúrgiques que poden presentar riscos de lesions cutànies i han revisat els protocols que cal millorar per prevenir-les.

Al mateix simposi hi va intervindre una altra infermera de les Borges, Cecília Vallés, que treballa al mateix hospital. Vallés i el seu equip, entre el qual hi ha Elisa Piñol, originària del Soleràs, van exposar ponències sobre prevenió en lesions per pressió i sobre passar d’úlcera per pressió i altres lesions a lesions cutànies relacionades amb la dependència.