CULTURA
- Redacció / Juneda

La Manreana organitza una trobada de muralistes per plasmar 13 comarques

La primera de les tres edicions que es preveu fer tindrà lloc al mes de març de l’any que ve i quatre artistes il·lustraran a les parets del parc la seva visió de la comarca que se’ls ha assignat.

(foto: arxiu)

La Manreana Parc acollirà, dins dels caps de setmana temàtics que programa mensualment, la primera trobada d'artistes d'street art, que tindrà lloc a les instal·lacions de Juneda el cap de setmana del 19 i 20 de març de l'any que ve. Es dirà "13 comarques", ja que la intenció és que els artistes participants plasmin totes les comarques de la província de Lleida al llarg dels tres anys en què es preveu que es faci la trobada. De moment, la primera edició la protagonitzaran quatre artistes, que il·lustraran quatre comarques a les parets del recinte: Cactus Soup farà les Garrigues, Llukuter el Segrià, Kamma Marlo el Pla d'Urgell i Swen Art el Pallars Sobirà. 

La iniciativa l'organitzen, a més de la mateixa Manreana, les artistes visuals Lily Brick i Laura Justribó i compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Actualment, l'organització està mirant de coordinar-se també amb les diferents oficines de Turisme dels consells comarcals per tal que aquestes facin un acompanyament previ als artistes per tal que s'empapin de l'essència de les respectives comarques i els seus actius i característiques principals i així poder-los plasmar, posteriorment, en la seva obra.

Concurs de muralistes joves
D'altra banda, en el marc de la mateixa iniciativa "13 comarques", l'organització també ha obert un concurs per a menors de 18 anys, amb la idea que la persona escollida faci un cinquè mural, al costat dels artistes consolidats, amb la tècnica i el disseny lliures. En aquest cas, la temàtica no se centra en una comarca en concret sinó en la província en general. Els joves artistes que hi vulguin participar han d'enviar entre el 17 de gener i el 20 de febrer les dades de contacte, imatges de cinc dibuixos o peces que hagin realitzat i el disseny pel mural que voldrien fer. El 25 de febrer, l'organització farà públic per les xarxes socials l'artista seleccionat per un jurat que està format per Jaume Graus, Lily Brick, Matías Tolsà i Laura Justribó. El guanyador tindrà cobertes les despeses de material i l'estada del cap de setmana a la Manreana per ell i tres persones i rebrà un taller personal a càrrec de Lily Brick.