SERVEIS
- Redacció / Juneda

Juneda tindrà una sala de comiats civils

Es faria en un terreny adjacent al cementiri i seria la primera d'aquest tipus a la comarca. També podria incloure cerimònies de religions no catòliques.

El nou equipament es faria en aquest terreny adjacent al cementiri.(foto: M.A.)

Els pressupostos municipals de Juneda per l’any 2022 inclouen la construcció d’una sala on poder fer cerimònies laiques de comiat de persones difuntes, la primera d’aquest tipus a la comarca concebuda expressament com a tal. La intenció del consistori és fer-la en un terreny adjacent al cementiri municipal, on ara hi ha arbres plantats, i no descarta que en un futur es pugui ampliar i fer també de tanatori.

El projecte, que encara no està detallat, tindria un cost aproximat de 200.000 euros i comptaria amb una subvenció de 107.000 per part de l’àrea de Salut de la Diputació de Lleida. Tal com preveu el pressupost, les obres s’han d’adjudicar i executar durant el 2022.

L’alcalde de Juneda, Antoni Villas, explica que el nou espai “està concebut per a tothom” i, per tant, també podria acollir cerimònies d’altres religions no catòliques. Actualment, com passa a la majoria de municipis garriguencs, les cerimònies de comiat es fan majoritàriament a les esglésies catòliques o, en uns pocs casos, en sales polivalents o directament a l’aire lliure al cementiri.