CULTURA
- Juneda

Inauguren les obres de millora del Teatre Foment de Juneda

L’Ajuntament de Juneda inaugura avui divendres 11 de març a les 20.00 hores les obres de reforma del Teatre Foment de Juneda. El passat estiu es van iniciar els treballs de remodelació i adequació d’aquesta instal·lació cultural gràcies a una subvenció de 250.000 euros que va concedir el Ministeri de Cultura.

Les obres han consistit, fonamentalment, en la renovació total de la teulada, ja que es trobava molt deteriorada pel pas del temps. La renovació s’ha fet traient la uralita, posant una coberta aïllant tipus sandvitx i aplicant un tractament d’ignifugació a l’estructura existent. Així mateix, s’ha renovat el recobriment de les parets interiors canviant les antigues teles i fustes per materials més moderns, tant pel que fa a la sonoritat com a les mesures de seguretat contra incendis.

L’altra gran actuació ha estat la de variar el desnivell de la sala i canviar tot el pati de butaques amb uns seients ergonòmics i amb molt d’espai per a les persones. Això ha fet que la capacitat de la sala s’hagi vist reduïda en més d’un centenar de butaques i s’hagi passat de les 400 places que hi havia a les 272 que han quedat ara. Finalment, també s’han renovat els equips de so i de llum.