SERVEIS
- Redacció / Torregrossa

Torregrossa estrenarà el centre de serveis enguany

Després de diverses demores i entrebancs, l’ajuntament ha adjudicat les obres, que ascendeixen a 302.000 euros i començaran els pròxims dies. Es preveu acabar-les a l’estiu i, llavors, licitar-ne el servei.

(foto: Xavi Minguella)

L'ajuntament de Torregrossa ha adjudicat les obres per habilitar la planta baixa de l'edifici multifuncional com a centre de dia i salut, unes obres que han de començar a finals de febrer i es preveu que estiguin acabades a l'estiu. L'adjudicació suposa el desencallament d'un projecte que es remunta a més de 8 anys enrere però que s'ha vist frenat en diverses ocasions, en part per la llei del 2013 de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL). Ara, els treballs compten amb ajuts del PUOSC i de la Diputació de Lleida, que cobreixen prop del 90% d'un pressupost que ascendeix a 302.000 euros; la resta anirà a càrrec del consistori.

El centre de dia i salut es farà en una part de l'edifici del carrer Jacint Verdaguer -davant dels Jardins- on ara hi ha el consultori mèdic i una sala polivalent, i ocuparà uns 360 m2, que inclouran sala-menjador, cuina, bany assistit, sala de cures, sala de rehabilitació i bugaderia, entre altres, amb una capacitat per a 25 places.

Aquesta nova fase del projecte es va iniciar el febrer del 2020, quan el consistori el va aprovar inicialment; al setembre d'aquell any s'havia de licitar, amb la idea de fer les obres i acabar-lo durant el 2021, però la Covid h ova paralitzar i no s'ha adjudicat fins ara. Un cop enllestit el centre, l'ajuntament en treurà la gestió a concurs. Aquesta és l'obra més destacada del conjunt d'inversions que té previst el govern municipal per a aquest 2022. Altres de remarcables són la construcció dels nous vestidors a la zona esportiva Lo Graner, que inclou l'adequació de la pista exterior adjunta al pavelló, amb un import de 287.000 euros i la renovació dels sistemes de filtratge i control de qualitat de les piscines, que pugen a 100.000 euros. 

Altres partides són per a remodelacions urbanístiques com les dels jardins la Bassa o la plaça Mossèn Jesús Jansà, la  xarxa d'aigua, una marquesina per al camp de futbol o una pista de pàdel, entre altres. Tot plegat suposa una inversió global d'1,4 milions.