CARRETERES
- Redacció

El govern català demanarà a l'espanyol els nous accessos de l'AP-2 a la reunió del dia 18

En base a una proposta que la Diputació de Lleida va presentar el setembre passat i que inclou accessos a Fraga/Seròs, Sudanell, Artesa i Castelldans.

Reunió entre representants del Govern i de la Diputació sobre els accessos.

Divendres que ve, 18 de febrer, se celebrarà al Palau de la Generalitat una reunió bilateral entre els governs català i espanyol en què el primer posarà sobre la taula, entre altres qüestions, la necessitat de construir quatre nous accessos a l’AP-2; concretament, a Fraga/Seròs, Sudanell, Artesa de Lleida i Castelldans, així com adaptar l’actual de Soses. Així ho han confirmat el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Bernat Costas, i el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, en una trobada que han tingut amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

I és que la proposta que la Generalitat traslladarà al govern espanyol es basa en un estudi que va presentar la Diputació el setembre passat, pocs dies després de l’alliberament del peatge. Segons l’ens provincial, aquests quatre nous accessos beneficiarien fins a 14 municipis garriguencs. El de Fraga/Seròs oferiria una connexió més directa a Almatret, Llardecans i Maials, a més de la Granja i Massalcoreig, el de Sudanell serviria a Sarroca i Sunyer; el d’Artesa donaria sortida a Aspa, el Cogul, el Soleràs i els Torms, a més de Puigverd; i el de Castelldans aproximaria l’AP-2 a l’Albagés, Juncosa, Juneda i Torregrossa.

El director general de Relacions Institucionals ha afirmat que “una de les finalitats de la taula bilateral és traslladar a l'Estat les demandes i necessitats que li planteja del territori”. En aquest sentit, ha assegurat que "no per continuar pressionant pel traspàs sencer de la gestió de les autopistes AP-2 i AP-7 deixarem d'estar al costat del territori i les seves institucions quan fa propostes per a l'enfortiment de la connectivitat dels municipis i l'impuls econòmic".